Kosova

Thaçi merr për avokat Misetiqin, me kompaninë e të cilit pati kontrata sa ishte kryeministër

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, para Zyrave të Dhomave të Specializuara do të mbrohet edhe me një avokat.

Me kërkesën e avokatit kryesor të tij, Gregory Kehoe, ZPS-ja ka aprovuar kërkesën që Kehoe të asistohet nga avokati Luka Misetiq.

Misetiq është partner i kompanisë ndërkombëtare juridike “Squire Patton Boggs”, kompani kjo e cila vazhdimisht ka pasur kontrata me Qeverinë e Kosovës sa në krye të saj ishte Thaçi. Ndërkaq, Patton Boggsi do ta përfaqësojë Kosovën në tri raste të arbitrazheve ndërkombëtare.

Në raportet që KOHA i pati siguruar, tregohej për raportimet e bëra nga zyrtarë të Ministrisë së Punëve të Jashtme në lidhje me kontratat-marrëveshjet dhe shpenzimet që kanë lidhje me lobim të Kosovës nga viti 2010 të lidhura ndërmjet MPJ-së dhe ndër tjerash, me kompaninë “Squire Patton Boggs”, teksa periudha e lidhjes së kontratave është e ndryshme dhe detyrimet financiare janë të ndryshme lidhur me kryerjen e shërbimeve.

Komisioni Hetimor Parlamentar më 2018 pati hartuar raportin në lidhje me shpenzimet për lobim nga ana e Presidencës dhe Qeverisë së Kosovës dhe fokus kishte keqpërdorimin e buxhetit të shtetit në rastin e lidhjes së kontratave për lobim nga viti 2010 deri më 2018.

Komisioni në lidhje me Patton Boggsin pati konkluduar se kontrata e pranuar nga kjo kompani ishte në vlerë prej 1,331,407.8 dollarë. Për kontratën e lidhur me kompaninë, komisioni pati thënë se çështja është më serioze pasi pati pranuar raporte të punës vetëm për 7 muaj të kontratës, kurse për 27 muajt tjerë raportet nuk qenë dorëzuar fare.

Dikur, kjo kompani i ka mbrojtur edhe vëllezërit Blerim dhe Shkëlqim Devolli, të akuzuar për korrupsion për marrëveshjen me Telekomin.

Advertisement Small

Radio Nostalgjia

Radio Nostalgjia është Radio me seli në Zvicer, kryesisht jemi një radio me platform vetëm online dhe mundohemi ti argetojmë mira shqipëtarë anë e mbanë botës. Jemi shumë te lidhur edhe me diasporen tonë të dashur, të cilet kanë kontribuar dhe po kontribojnë shumë në trojet shqipëtare.